Esports

La resta de disciplines esportives on competirien després de la constitució d'un Estat català?

La resta de disciplines esportives seguirien un esquema similar al dels clubs de futbol. En el cas del bàsquet o l'handbol, que també s'organitzen al voltant de federacions privades, la decisió es prendria per part dels membres de les respectives lligues. Per tant, el Barça de bàsquet seguiria els mateixos passos que el seu homòleg futbolístic: podria continuar perfectament a la lliga espanyola i, per tant, tindria ple dret per competir a l'Eurolliga.

Es podrien donar situacions curioses: la lligues catalanes d'hoquei sobre herba i sobre patins, en cas que els clubs que l'integrin decideixin establir-se de forma independent a la lliga espanyola, tindrien molt més potencial que les de la resta de l'Estat espanyol. De fet, la majoria de jugadors que formen part de les seleccions d'hoquei espanyoles (herba i patins) són catalans, com també passa amb el waterpolo femení. En aquesta disciplina, Espanya va aconseguir la medalla de plata als últims Jocs Olímpics amb un equip integrat gairebé només per jugadores catalanes.


El darrer reconeixement internacional d’una federació catalana va ser el de la de dards. Va ser l’any 2011, durant un Congrés de la International World Darts Federation celebrat a Irlanda. La federació espanyola s’hi va oposar, però només un país de la trentena de presents hi va votar en contra. Els 21 reconeixements internacionals aconseguits per diverses federacions esportives catalanes indiquen que hi ha molts dirigents esportius al món per als qui reconèixer Catalunya no és un problema.