Esports

Una Catalunya independent podrà participar al mundial de futbol?

De la mateixa manera que una Catalunya independent podrà competir en uns Jocs Olímpics en representació del nou Estat, també podrà participar  als següent Mundial i a la següent Eurocopa, d’acord amb les normes de la UEFA i la FIFA. Durant molts anys s'ha intentat que Catalunya, tot i formar part de l'Estat espanyol, pogués aconseguir el reconeixement oficial de les federacions catalanes per competir internacionalment, també en el cas del futbol. Amb la obtenció de la independència, Catalunya s’igualaria a la resta d’estats del món en aquest àmbit.

En els últims anys, Catalunya ha demostrat un potencial més que notable en futbol. Xavi Hernández, Gerard Piqué, Carles Puyol, Joan Verdú, Sergio García i d’altres jugadors catalans han assolit el màxim reconeixement internacional per la seva tasca als clubs on juguen –Barça i Espanyol, majoritàriament, sense oblidar el Sabadell i el Girona– i com a integrants de la selecció espanyola. La bona feina d’aquests dos clubs en el camp del futbol base, sumada a l’arrel futbolística catalana, fan preveure bones actuacions esportives catalanes en competiticions internacionals de futbol.


Durant l’última dècada s’han arribat a reconèixer fins a 21 federacions a nivell internacional. Malgrat això, cap d’aquestes federacions representa un esport majoritari, a excepció del reconeixement provisional que va tenir l’hoquei patins. I en tots els casos, menys en aquells on a Espanya no existia un determinat esport de forma organitzada, el Govern espanyol sempre hi ha posat tots els pals a les rodes possibles.