Esports

En quina lliga jugaran el Barça i l'Espanyol en una Catalunya independent?

Jurídicament és simple perquè les lligues són creades per associacions privades. Per tant, els dos equips catalans podrien seguir jugant a la Lliga de Futbol Professional (LFP), nom que rep la competició de clubs espanyola, sense que cap mena d'inconvenient legal ho impedís. Pel mateix raonament, també podrien jugar a altres lligues europees si ho volen i si hi són convidats.

Segons ha assegurat en més d'una ocasió el president del FC Barcelona, Sandro Rosell, el Barça seguiria jugant a la lliga espanyola en cas que Catalunya es proclamés com estat independent. De fet, la situació en què es trobarien Barça i Espanyol no seria la primera vegada que es planteja en el món del futbol. Mònaco, sent un Estat sobirà, no té lliga genuïna sinó que juga a la competició francesa. També juga a la Lliga de Campions amb tota normalitat.


Segons alguns experts en dret de l'esport, “en cas que Catalunya fos independent, la Premier League mostraria interès perquè el Barça jugués la competició anglesa”. Hi ha qui afirma que “al Barça se'l rifarien a totes les lligues del món”, malgrat que el Barça ja ha deixat clar que voldria jugar a l’actual lliga espanyola. De l'única competició que potser es podrien veure exclosos Barça i Espanyol un cop Catalunya ja no formés part de l'Estat espanyol és de la Copa del Rei. Catalunya ja té la seva pròpia competició equivalent que se celebra anualment: la Copa Catalunya, per bé que a hores d'ara compta amb escàs prestigi i poc suport per part dels grans clubs catalans.