Infraestructures

El Govern tindrà més marge de maniobra per convertir l'Aeroport del Prat en un autèntic hub internacional en el marc d'una Catalunya independent?

Sí, ja que el Govern assumiria les competències en matèria aeroportuària i podria rebaixar les taxes aeroportuàries a l'Aeroport de Barcelona-El Prat (Aena ha duplicat els preus aquest any) i introduir més i majors bonificacions de les actuals per captar noves rutes. Barcelona ja ha superat Madrid per número de passatgers que viatgen punt a punt, és a dir, que trien Barcelona com a origen o destinació final. Aquest és un pas previ necessari de cara a la captació de vols de llarg radi, ja que quant major és la concentració de vols domèstics i europeus en una infraestructura, més senzill és omplir i rendibilitzar els avions per vols intercontinentals.

Actualment, la Generalitat només intervé en l’activitat de l’aeroport barceloní a través del Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries (CDRA), que ja ha aconseguit captar rutes com les de Singapur o Sao Paulo només pactant petites ajudes a la promoció de les destinacions i venent les excel·lències de El Prat.