Catalunya al món

A quines institucions internacionals caldrà demanar formalment l'adhesió per garantir el reconeixement de Catalunya com a país independent?

Seria imprescindible formar part d'organitzacions com l'ONU (Organització de les Nacions Unides, de la qual Catalunya en seria el membre número 194), l'OMC (Organització Mundial del Comerç), l'OCDE (Organització per a la Cooperació i Desenvolupament Econòmic i formada pels països capdavanters del món) i l'UNESCO, clau en qüestions culturals i a la qual Catalunya ja ha volgut entrar com a autonomia.

Aquestes són les principals institucions a nivell mundial que propulsarien el pes exterior de Catalunya i la situarien al mateix nivell que la resta de països que les integren. A partir del moment que un Estat ingressa en alguna de les institucions esmentades és perquè se'l reconeix com a país i compleix els mateixos requisits que la resta de components que en formen part. Un senyal de normalitat.


Per posar un exemple, en el cas de l’ONU els únics països que poden vetar la incorporació de Catalunya són els membres del Consell de Seguretat. L'objectiu principal que porta un país a ingressar en una institució internacional és fomentar la relació i el diàleg amb altres estats membres.